Boka flyg

Flygbiljett sidor
Agoda
AirFare Watchdog
AirWander
Allaflygbiljetter
Bookit.com
Cheapflights
CheapOair
Expedia
Flygresor
Flygstolen
flygvaruhuset
Google Flights
Hotwire
JetRadar
KAYAK
Kiwi.com
Momondo
One Travel 
Orbitz
Priceline
Skyscanner 
Travelocity
Travelzoo
TripAdvisor Flights
<

Boka 56 dagar i förväg!

Om du inte är ute efter sista minuten-resor så är det viktigt att boka biljetter i rätt tid.

En undersökning som prisjämförelsetjänsten Momondo har gjort baserat på 13,2 miljarder priser visar att du får de bästa priserna om du bokar 56 dagar i förväg.

Om du är flexibel med både tid och resmål så kan du förstås satsa på sista minuten-resor istället. Om du kan åka med kort varsel går det att få resorna riktigt billigt. Har du tur kan du få tur- och returresor till solen för bara några hundralappar. Det bästa sättet att hitta de billiga biljetterna är att använda någon av prisjämförelsetjänsternas sista minuten-avdelningar.


Sista minuten - boka resa
Om du är flexibel kan du spara mycket pengar när du reser, inte bara på sista minuten-resor utan även ordinarie flygpriser.

Välj rätt dag att flyga
Om du kan styra din resedag finns det mycket att spara. Tisdagar är som regel billigaste och lördagar dyrast. Enligt Momondos undersökning skiljer det 11 procent i pris.

Många flygsajter låter dig söka på näraliggande datum, och de har även ofta en lågpriskalender för att visa billigaste avresedagen. Genom att justera din resa kan du få den rejält mycket billigare. Det finns med andra ord en hel del pengar att spara, inte bara på sista minuten resor, utan även ordinarie biljetter.

Sista minuten resor - välj rätt flyg

Flyg på kvällen
Även avresetiden är viktig. Middagsflygen är som regel dyrare än kvällsplanen. Laborera med avgångstider så kan du spara rejält med pengar.

Sista minuten-resor - bokning

Hitta rätt tid att resa

Flygpriserna går som regel upp kraftigt i samband med skolloven och vid andra tider då många vill flyga. Försök med andra ord undvika att resa då.
Under lågsäsong kan du få vanliga biljetter och sista minuten resor sanslöst billigt.

Använd en ansökan om spårningssökning

Om du använder en webbplats för spårning av biljetter som Airfarewatchdog, Hopper eller Skyscanner kan du snabbt få en känsla av det typiska utbudet av flygpriser för din rutt så att du kan förstå vad som är och inte är en bra affär.

På Google Flights, till exempel, dyker priser upp i en kalender så snart du placerar dina avgångs- och destinationsflygplatser i systemet, så att du kan se de mest prisvärda datumen redan innan du trycker på sökningen.

Mer allmänt kan en sajt som Airfarewatchdog visa dig de absoluta priserna på nedre dollar för din avgångsflygplats till en mängd populära destinationer, vilket kan hjälpa dig att välja både dina datum och din destination. Se ett exempel här för flyg från Newark, New Jersey.

”Om du har ett öga på en viss rutt, sök ofta och ställ in prisalarm på Airfarewatchdog, Google Flights, Kayak, etc. och prenumerera på flygförsäljning,” råder Stewart. ”Det finns kanske inte så många platser tillgängliga till det lägsta priset, och du vill se till att du är inställd tillräckligt tidigt för att få tag i en.”
Relaterat: De 10 bästa webbplatserna för flygsökning för att boka billig flygbiljett
Undvik de livligaste resedagarna

De mest trafikerade (och därför dyraste) resedagarna över Thanksgiving är alltid desamma: onsdagen före och söndagen efter semestern. Fly någon annan dag så betalar du troligtvis mindre med de billigaste priserna som är tillgängliga på själva semestern.

Att räkna ut de dyraste dagarna att flyga runt jul och nyår är lite svårare med båda helgdagarna på onsdagarna i år. En snabb genomsökning av Google Flights visar att helgerna runt helgen tenderar att ha de högsta priserna. Du kanske vill kolla kalendrarna i dina lokala skoldistrikt och universitet eftersom datumen för studenterna går tillbaka till skolan kommer att skapa hög volym dagen innan.
Relaterat: De billigaste tiderna för att köpa Thanksgiving-flyg
Kontrollera om det finns affärspriser

Stewart konstaterar att du ibland kan få dig några bästa platser genom att söka på affärsklasspriser, som alltid går ner under semestern när affärsresenärer tar en paus. Sätena kommer vanligtvis att prissättas högre än bussbiljettpriserna, men om det är en lång flygning kan det vara värt det extra kontant för att få en större plats samt påskyndad säkerhet och ombordstigning – och glöm inte inbyggda bagageavgifter, som kan göra en högre biljettpris billigare eftersom du inte behöver betala för bagage.Skicka feedbackHistorikSparad

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)