Lista: Världens mest incheckade resmål

Vilka är egentligen världens mest populära resmål? Om det tvista de lärde, men sociala medier-jätten Facebook kan ge en fingervisning. Här är listan över årets 20 mest incheckade resmål 2015.

1. Disneys nöjesparker
Med upplevelsemeckan i Kalifornien, Paris, Florida, Tokyo, Hongkong och snart i Shanghai har nöjeskoncernen ett gigantiskt försprång i sociala medier gentemot konkurrenterna – särskilt när siffrorna slås ihop för samtliga Destinationer.

2. Universal Studios nöjesparker
Disney-konkurrenten har också den flera parker runtom i världen: Originalen finns förstås i USA – Kalifornien och Florida – men även Japan och Singapore har varsin park. Även här slås samtliga siffror ihop.

3. Times Square i New York, USA
Att stadens kanske mest kända plats, där skykraporna klätts in med färggranna och blinkade reklamskyltar, är populär råder nog ingen tvekan om. Finns det någon New York-besökare som inte varit här?

4. Eiffeltornet i Paris, Frankrike
Med drygt sju miljoner besökare årligen, och en bedårande utsikt, är det förstås naturligt att många väljer att skryta lite extra om sitt besök här. Dessutom är 75 procent av alla besökare turister.

5. Niagarafallen, Kanada/USA
Ett av naturens egna underverk lockar förstås massor av besökare varje år. De mäktiga vattenfallen är en given favorit för många av föreviga i sociala medier.

6. Siam Paragon i Bangkok, Thailand
7. Grand Canyon i Arizona, USA
8. Yosemite nationalpark i Kalifornien, USA
9. Louvren i Paris, Frankrike
10. Central Park i New York, USA
11. Beto Carrero World, Brasilien
12. Warner Bros. Studio Tour i London, Storbritannien

13. Gardens by the Bay, Singapore
14. Marina Bay Sands, Singapore
15. Ibirapuera Park, Brasilien
16. Hollywood Walk of Fame i Los Angeles, USA
17. Madison Square Park i New York, USA
18. Santa Monica Pier i Los Angeles, USA
19. Camp Nou i Barcelona, Spanien
20. Expo Milano 2015, Italien

Källa: Daily Mail