Mayrhofen -Hintertux

Mayrhofen ligger mitt i Zillertal i Tyrolen, ett av Österrikes största och bästa skidområden. Zillertaldalen är en mycket snösäker plats, tack vare Hintertuxerglaciären och den höga höjden. Byn ligger på ca 650 meter, men åkningen är ända upp till 3250 meter. På glaciären erbjuds även sommarskidåkning.

Mayrhofen är en mycket trevlig alpby som har ett perfekt utbud av skidåkning, restauranger, mysiga bygator och mängder av aktiviteter vid skiddagens slut. Dalen omges av höga bergstoppar och utsikten är helt hänförande.

Skidåkning i Mayrhofen

Zillertalsystemet, där Mayrhofen utgör hjärtat, erbjuder total 640 km pister och ca 170 liftar. Systemet är inte helt sammanlänkat, men man reser enkelt med skidbussen mellan områdena. Ett område nås med skidtåg, vilket också ingår i liftkortet.

Här finns blandad åkning för alla nivåer av åkare, från breda carvingpister till Österrikes brantaste pist Harakiri med 78 procents lutning! Det finns ca 70 blåa/gröna pister, ca 90 röda och ca 25 svarta pister. Området Ahorn passar barnfamiljerna allra bäst.

För den som gillar att hoppa och trixa finns en av Alpernas största och bästa snowparks: Vans Penken Park.

Aktiviteter i Mayrhofen/Zillertal

Det finns mängder av roligt att göra när benen behöver vila. Prova t.ex. en av de 16 rodelbanorna, ta ett stärkande bad i badhuset (erlebnistherme-zillertal.at) prova bergochdalbanan som man byggt på snö (arenacoaster.at) eller avsluta dagen med en drink i igloobaren på toppen av Ahornsystemet i White Lounge. (white-lounge.at).

För dig som är sugen på afterski hittar du klassisk österrisk underhållning både i byn och på berget Ice BarBrück’n Stadl och Arena är några av de mest populära ställena.

Hotell och pensioner i Mayrhofen/Zillertal

Eftersom Zillertal är ett stort område finns mängder av boendealternativ i de olika delarna av dalen. Som på många ställen i Österrike dominerar mindre familjeägda hotell och pensionat. Räkna med ett par hundra meter till liften, eller ta skidbussen.

 
Skidområden Mayrhofen är del av

Mayrhofen ingår i skidområdet Zillertal tillsammans med 5 andra skidorter.Mayrhofen tillhör Zillertal.
Mayrhofen är en av de där orterna som är oförskämt smidigt att ta sig till, transfern från Innsbruck tar inte mer än en timme. Väl framme öppnar sig nära 2000 fallhöjdsmeter österrikiska alper upp sig för dig, med en maxhöjd på 2500 meter. Bara för att det finns många fallhöjdsmeter är dock inte åken alltid långa. Med sina 39 grader är Harakiri i Mayrhofen österrikes brantaste pistade nedfart. Lyckligtvis är skidområdet stort och det finns gott om ställen att åka på för både nybörjare och luttrade alpinister, både i preparerade nedfarter och utanför.

Mayrhofen är också den största byn som ligger i anslutning till det enda skidområdet i Österrike som är öppet året om, Hintertux. Där erbjuds sommaråkning uppe på Hintertux-glaciären, en glaciär som stricker hela vägen upp till 3250 meter. För att ta sig dit krävs dock en bussresa, något som inte ska vara något problem då bussarna alltid rullar när Hintertux är öppet.