Tränings resor

friskissvettis.se/stockholm/resor

alpresor.se/vandringsresor/

Trenden är tydlig. Att ligga raklång i en solstol på semestern räcker inte. Många av dagens resenärer vill ha spännande aktiviteter och träningsmöjligheter på sin resa. Enligt en SIFO-undersökning från resebyrån Ticket vill var femte resenär som har förändrat sitt resande under de senaste tre åren ha fler upplevelser och aktiviteter på resan.

Hälsocoachen och personlige tränaren Mårten Nylén har varit med på åtskilliga träningsresor under åren. En av fördelarna han ser med sådana resor är att man kan skräddarsy dem efter sina egna önskemål och delta i de träningspass man önskar.

Vill ha upplevelser

– Många vill uppleva mer under resan, oavsett om det är utflykter, träningsmöjligheter eller andra aktiviteter. Man är inte bara ute efter avkoppling utan vill komma hem påfylld med nya upplevelser och minnen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

En av årets hetaste trender är vandringsresor. Men det finns många fler varianter – allt från surfing till löpning, yoga och multisport.

Det finns otaliga varianter på träningsresor både hos charterbolagen och hos reseföretag som är specialinriktade på träningsresor. Apollo erbjuder till exempel, Liveaboard, som är träningsresor på båt. Deltagarna bor ombord på en fullt utrustad båt under en vecka. På dagarna genomför man träningspass både på land och till havs. Det finns svenska instruktörer, kock och personal ombord.

Träning för unga och gamla

De flesta som åker på träningsresor är i åldersgruppen 18 till 30 år, men även många äldre resenärer bokar sådana här resor. En del företag arrangerar resor som riktar sig specifikt till en mer mogen målgrupp. Springtime har till exempel så kallade seniorresor till Spanien och Grekland.

Karin Holmberg reste till Kreta i våras för att vara med på en träningsresa som gick under namnet ”Träningsglädje för kropp och själ”. Där var de flesta deltagarna kvinnor i åldern 35 till 50 år, men det fanns även yngre och en del äldre med på resan.

Fitness och grym mat under en träningsresa till Bali

Vackra Bali är inte bara ett drömresmål för backpackers och soldyrkare. Människor vallfärdar även hit för att kombinera solsemestern med just träning. Här kan du under 8 dagar leva det hälsosamma livet med alltifrån konditionspass, egen gymtid och styrketräning till ledarledda pass i Crossfit, Body360 och HIIT. Dessutom hålls det yogapass alla morgnar!

Om du tror att det hälsosamma tar slut där så har du fel, under våra träningsresor på Bali kommer du dessutom käka riktigt hälsosamt. Utbudet av veganska restauranger i området runt vårt fitness bootcamp på Bali är grymt! Om du inte är såld än, spana då in det här för mer inspo!

Träningsresor 2019 till Bali

Träna crossfit i Thailand!
Träna på en crossfit-anläggning i världsklass! Efter en vecka här kan vi garantera att du fått nya perspektiv på vad träning är.

Läs mer om våra fitness bootcamps i Thailand

Mer än bara träning på fitness bootcampet i Thailand

Precis som på Bali tar sig många till Thailand, eller rättare sagt till Phuket, för att komma i form. Det spelar ingen roll vilken nivå du är på träningsmässigt. En träningsresa handlar inte bara om fitness, utan även om att uppleva ett nytt land, träffa människor (på fitnesscampet i Phuket kan hela 50-100 personer från hela världen befinna sig samtidigt!) och överlag bara att förbättra välmåendet.

I korthet, en träningsresa till Thailand under 2019 är en grym aktivitet för att äntligen klara av det där kämpiga nyårslöftet inför 2019!

Träningsresor 2019 till Thailand

Australien ♥ Surfing
Är inte crossfit och att lyfta vikter din grej? Dra till Australien att låt surfing bli din huvudsakliga träningsform!

Läs om vårt fitness bootcamp i Byron Bay

Surfa under träningsresan till Australien

Vi gillar tanken av att kombinera surfing, den avslappnade australiensiska livsstilen och crossfit. Det bästa av alla världar liksom! På vårt fitness bootcamp i Byron Bay kommer du bo i en riktigt nice stad som lever och andas surfing. Förutom de vackra stränderna och den grymma surfen finns även barer, nattklubbar och butiker. Alltså en perfekt destination för dig som vill komma i form men samtidigt leva livet i sann semesterandra!

Åk på en träningsresa 2019 till Australien och Byron Bay!

Kapstaden – ett av 2019 års hetaste resmål!
Kapstaden är ett hett resmål under 2019, så se till att ta dig dit. Träningen är bara en bonus!

Läs mer om våra träningsresor till Kapstaden!

Adrenalin och träning i Sydafrika

Sist men definitivt inte minst har vi Sydafrika! Ge 2019 en boost med en träningsresa till Kapstaden i detta udnerbara land. För dig som älskar adrenalin är det här the place to be. Mellan träningspassen kommer du att få prova på att fånga de sydafrikanska vågorna på en surfbräda och trekka uppför Taffelberget. Kanske lyckas du till och med klämma in en fallskärmshoppning?

Träningsresor 2019 till Kapstaden

SUP, fitness och beachvolleyboll på Mallorca
På fitnesscampet på Mallorca får du inte bara grymma träningspass, dessutom har du access till redskapen för SUP (Stand-up paddling) unde hela din vistelse där, plus 5 meter till stranden.

Läs mer om fitness bootcampet på Mallorca

Du behöver inte ta dig utanför Europa – åk till Mallorca

Inte tillräckligt dedikerad till träningen för att ta dig utanför Europa? Lugnt! Ta ett direktflyg ner till Mallorca i Spanien och vårt fitnessbootcamp utanför staden Pollenca. Här bor du 50 meter från medelhavet och kan varje dag ägna dig åt favoritpassen Body360 och HIIT, plockade direkt från bootcampen i Thailand och på Bali.

Kvinna utövar yoga på fitness camp på Mallorca i Spanien-

Redo för att dra iväg på en träningsresa 2019?

Nice! Du har då kommit ett steg närmare att förverkliga ditt nyårslöfte (för det var att komma igång med träningen, eller hur..?). Boka in dig på ett kostnadsfri reserådgivning, som vi kan ta över telefon eller i en av våra butiker, så ser vi till att du kommer iväg.