Zermatt

Zermatt hänger ihop med Valtournenche och Cervinia i Italien genom det stora Skirama. Zermatt är snösäkert beläget i 1620 meters höjd och med den högsta skidåkningen i 3.883 meters höjd kan man här åka skidor 365 dagar om året. Toppen i 3.883 meters höjd är den högsta utsiktspunkten i Europa som är tillgänglig med lift. Turen från Zermatt till Matterhornglaciären paradis tar cirka 40 minuter. Från toppen är det en fantastisk utsikt till mer än 38 bergstoppar med en höjd på över 4.000 meter.

Skidområdet bjuder på allt från barnbackar till puckelpistar till stora funparker. Är det inte tillräckligt med vanlig skidåkning kan man testa heli-skiing, med möjlighet för att komma upp till helt oberörd snö och få en puderupplevelse.

Utöver skidåkning ger Zermatt också möjligheten för paraglidning, vintervandring, snöskovandring, övernattning i en igloo på fårskinn, 7 km längdskidspår, skridskobana, squash, simhall och möjlighet för slädfärd.

Själva samhället är bilfritt och bjuder på allt från lyxiga 5-stjärniga hotell till prisvärda hotell och pensionat för alla plånböcker. Det är stora möjligheter för en trevlig kväll eller natt ”på stan”. Vare sig du söker en tidig kvällsdrink eller att dansa till DJ’s hela natten, möjligheterna är många och olika – mest bemärkelsevärd är nog Igloobaren som är en isbar byggd i förbindelse med igloobyn.

Skidområdet hänger ihop med staden/byn: Cervinia

WEB- Cam

Området täcks av över 70 liftar och 115 pister, inräknat närbelägna Cervinia i Italien som är i samma liftsystem. Allt är toppmodernt och pisterna prepareras till perfektion.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)